fbpx
MENY

Samarbete med Dykeriet

Arbete vid sjöledning tillsammans med Dykeriet, sommaren 2017.

Fryken

Borrning under Fryken vid Nilsbybron. Härligt att vara borrare med en sådan arbetsplats och detta väder.

Recycling

Här testar vi ett nytt recycling system när vi borrar AT under Klarälven, ca 250 meter. Detta nya system ger flera gynnsamma effekter, dels ingen deponiavgift, dels att både pengar och tid sparas.

Branäs

Vi har nu haft ett fantastiskt projekt för NCC, där vi har använt styrd hammarborrning på grund av den branta terrängen i övre delen av Branäs skidområde.

Syftet med projektet var att möjliggöra problemfri tillgång till färskvatten för alla boende uppe på Branästoppen.

Längd 238 m, höjdskillnad på ca 100 m, dimension 250 mm. Vi drog sedan i en vattenledning med dimensionen 200 mm, som nu kommer förse stugorna med vatten.

Ett spännande uppdrag som vad vi vet ingen gjort liknande i Sverige tidigare. Fantastisk utsikt och väldigt fint område att arbeta på.

 

1620506_331899933655111_751068337134785142_n

Våren/sommaren 2014

Nyligen genomförda jobb:

– Borrning i Charlottenberg, 610 mm stålrör under järnväg. Sträckan blev sammanlagt 24 meter.

– 630 mm skyddsrör för fjärrvärme, 128 meter.

– Körning med lufthammaren under E18 precis vid Biltema i Karlstad. Vi gjorde där 2 stycken 250 millimetershål på en 90-meterssträcka.

– Vi borrade två parallella hål tre meter isär, vilket verkligen visar vilken precision man borra med i berg.

–  Borrning i berg i Dals-Ed, där vi genomförde en 110 mm-borrning på en sträcka av 30 meter. En kort och snabb borrning, med lufthammaren.

 

Borrning Vidöåsen

Borrning åt Skanska, ny etapp mot Vidöåsen. En 315mm-ledning och en 225mm. Detta jobb fick vi på grund av att att marken var vattensjuk och då fungerar endast styrd borrning. Den totala sträckan för båda rören är 1 km.

Degerfors kommun som uppdragsgivare

Vi ska nu borra åt Degerfors kommun, vatten och avlopp plus ett breddavlopp med dimensionen 250mm (2st) ca 70m.

Grodtunnlar Deje

Förra veckan hade vi äran att få vara med vid bygget av grodtunnlar, på Riksväg 62 söder om Deje. Med detta projekt bidrar vi till en bättre miljö för grodorna som behöver ha framkomlighet till sina parningsplatser.

Förnyad vatten- och avloppsstam i Borgvik

Ett av våra kommande projekt är två stycken tryckledningar, vatten och avlopp i dimensionen 200 mm. Detta projekt äger rum i Borgvik på uppdrag av Grums kommun.

Ny vattenledning i Ekshärad

Vårt nästa projekt att ta oss an är en vattenledning i Ekshärad.
Arbetet kommer att gälla en 200 meter lång sträcka, och uppdragsgivaren är Hagfors kommun.

900 meters borrlängd i arbete för Karlstad Elnät

Nyligen har vi gjort ett arbete  åt Karlstad elnät. Det blev en totalt borrlängd på 900 m när vi utökade och förstärkte el- och fibernätet ute på Örsholmen.

Vattenläckage på Hammarö

Under det senaste större vattenläckaget ute på Hammarö var vi snabbt på plats och hjälpte till.
Under dessa dagar gjorde vi en helt ny ledning i samarbete med SKANSKA. 315 mm, 184 meter lång. Den nya ledningen går under älven mellan Vidön och Skoghall.

I arbetet ingick också att vi la ett 46 meter långt skyddsrör (450 mm) under vägen mellan Hammarös brandstation och rondellen vid Hammarö utbildningscenter.

Fiber

Fiberjobb i norra Sanna där kunden ser möjligheten att förenkla jobbet med att använda vår kunskap i borrning.

Tryckavlopp 350 meter

Tryckavlopp 350 meter (160mm) i Koppom åt Eda kommun. En allt för svår terräng att gräva i med en liten älv med höga kanter (släntar) skog. Näst intill omöjligt projekt med grävmaskin samt mycket kostsamt. Perfekt med styrd borrning.

Styrd hammarborrning i berg

Vi håller just nu på med Styrd hammarborrning åt Karlstad kommun. Uppdraget är att få fram en vattenledning, och istället för att spränga i ett villaområde så väljer nu kommunen att vi på Styrd borrning ska borra i berget för att göra så lite miljöpåverkan som möjligt.